Η μέρα της βάπτισης ανήκει στη νονά όπως η γάμος στη νύφη. Αν είστε η νονά έχετε το ελεύθερο να είστε η ομορφότερη και πιο εντυπωσιακή της ημέρας χωρίς  να φοβάστε μην επισκιάσετε κάποιον!

Το σημαντικότερο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η βάφτιση παρόλο που είναι επίσημο γεγονός δεν είναι βραδινό. Αυτό σημαίνει ότι το στυλ της νονάς πρέπει να είναι chic , ανάλαφρο και εντυπωσιακό χωρίς όμως υπερβολές και στοιχεία που θα κάνουν την εμφάνιση επίσημη – βραδινή.

Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε παγιέτες, πετράδια και βαριά κεντήματα αφενός για να κρατήσετε τους ήπιους και ρομαντικούς τόνους και αφετέρου γιατί πρέπει να θυμάστε ότι το ρούχο της νονάς στη βάπτιση πρέπει να πληροί και κάποιες πρακτικές προδιαγραφές. Το παιδάκι στην αγκαλιά σας σίγουρα δεν θα νιώθει άνετα νιώθοντας παγιέτες και πετράδια, και η αγκαλιά σας είναι  το μόνο μέρος που θα πρέπει να νιώθει οικεία αυτήν τη δύσκολη για το ίδιο το μωρό μέρα.

Αν θέλετε λάμψη στην εμφάνισή σας διαλέξτε μεταξωτά υφάσματα με ιριδίζοντα στοιχεία ή μεταλλικές λάμψεις στην ύφανση. Για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα δοκιμάστε τα βαμβακερά υφάσματα με δαντέλα ή ματ με φλοράλ σχέδια ή μοτίβα.

Σχετικά με τα χρώματα, το λευκό είναι ιδανικό για μια βάπτιση γιατί συνάδει με την αγνότητα του μυστηρίου και την σημασία της δικής σας θέσης ως νονά. Συνδυάστε λευκά με άλλα λευκά για total white αποτέλεσμα ή με παστέλ και γκρι. Για μεγαλύτερες ηλικίες προτείνονται και οι χρυσίζουσες ή μπρονζέ αποχρώσεις στα υφάσματα για ένα σύνολο με κύρος και κομψότητα.

Όσον αφορά στις γραμμές μπορείτε να δοκιμάσετε κοστούμια, παντελόνες, pencil φούστες, φορέματα ή και ολόσωμες αέρινες φόρμες. Σχεδόν όλα τα πατρόν είναι εντός θέματος!

Κρατήστε τα μαλλιά σας ήπια και όχι με υπερβολικούς όγκους. Ιδανικά πιάστε τα πίσω χαμηλά ή ψηλά (ανάλογα και με την ηλικία σας και το ύφος της εμφάνισης) για να είστε πιο άνετη στις κινήσεις σας.

Τέλος σε περίπτωση που θέλετε να φορέσετε κάποια αξεσουάρ και κοσμήματα φροντίστε να είναι λαμπερά και ταιριαστά με την περίσταση αλλά μικρά, λεπτά και διακριτικά.

 

*οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό Facebook της boutique Enzeni , Γρηγορίου Παλαμά 9, Θεσσαλονίκη.